3 Propietats del bolet Reishi

La medicina oriental fa ús de moltes plantes i fongs diferents. Curiosament, el bolet reishi és especialment popular.

Té una varietat de beneficis potencials per a la salut, com ara millorar el funcionament del sistema immunitari o lluitar contra el càncer.

Aquest article us explicarà el que necessiteu saber sobre els possibles beneficis del bolet reishi.

Què és el bolet reishi?

El bolet reishi, també conegut com Ganoderma lucidum i lingzhi, és un fong que creix en diversos llocs càlids i humits d’Àsia.

Durant molts anys, aquest fong ha estat un element bàsic en la medicina oriental.

Dins del bolet, hi ha diverses molècules, entre elles triterpenoides, polisacàrids i peptidoglicans, que poden ser responsables dels seus efectes sobre la salut.

Tot i que els propis bolets es poden menjar frescos, també és habitual utilitzar formes en pols del bolet o extractes que contenen aquestes molècules específiques.

A continuació es mostren 3 beneficis científicament estudiats del bolet reishi:

1. Potenciar el sistema immunitari

Un dels efectes més importants del bolet reishi és que pot millorar el funcionament del sistema immunitari.

Tot i que alguns detalls encara són incerts, els estudis han demostrat que el reishi pot afectar els gens dels glòbuls blancs, que són parts crítiques del sistema immunitari.

La investigació en pacients amb càncer ha demostrat que algunes de les molècules que es troben al bolet poden augmentar l’activitat d’un tipus de glòbuls blancs que lluiten contra les infeccions i el càncer al cos.

Tot i que la majoria dels beneficis del sistema immunitari del bolet reishi s’han vist en aquells malalts, algunes proves han demostrat que també pot ajudar a les persones sanes.

En un estudi, el fong va millorar la funció dels limfòcits, que ajuda a combatre les infeccions i el càncer, en atletes exposats a condicions estressants.

2. Propietats anticancerígenes

Moltes persones consumeixen aquest fong a causa de les seves propietats potencials contra el càncer. De fet, un estudi de més de 4.000 supervivents de càncer de mama va trobar que al voltant del 59% consumia bolets reishi.

A més, diversos estudis en proveta han demostrat que pot provocar la mort de cèl·lules canceroses. No obstant això, els resultats d’aquests estudis no equivalen necessàriament a l’eficàcia en animals o humans.

Algunes recerques han investigat si el reishi podria ser beneficiós pel càncer de pròstata a causa dels seus efectes sobre l’hormona de la testosterona.

Tot i que un estudi de cas va demostrar que les molècules trobades en aquest bolet poden revertir el càncer de pròstata en humans, un estudi de seguiment més gran no va donar suport a aquestes troballes.

Algunes investigacions van demostrar que un any de tractament amb reishi va disminuir el nombre i la mida dels tumors a l’intestí gros.

A més, un informe detallat de múltiples estudis va indicar que el bolet pot afectar beneficiosament als pacients amb càncer. Aquests beneficis inclouen augmentar l’activitat dels glòbuls blancs del cos, que ajuden a combatre el càncer, i millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer.

Tanmateix, els investigadors afirmen que el reishi s’ha d’administrar en combinació amb el tractament tradicional en lloc de substituir-lo.

3. Podria lluitar contra la fatiga i la depressió

Els efectes de Reishi sobre el sistema immunitari sovint es destaquen més, però també té altres avantatges potencials.

Aquests inclouen la reducció de la fatiga i la depressió, així com una millora de la qualitat de vida.

Un estudi va examinar els seus efectes en 132 persones amb neurastènia, una condició mal definida associada a dolors, marejos, mals de cap i irritabilitat.

Els investigadors van trobar que la fatiga es va reduir i el benestar es va millorar després de 8 setmanes de prendre els suplements.

Un altre estudi va trobar que la fatiga es va reduir i la qualitat de vida es va millorar després de 4 setmanes de prendre reishi en pols en un grup de 48 supervivents de càncer de mama. A més, les persones de l’estudi també van experimentar menys ansietat i depressió.

Com prendre el bolet reishi?

El reishi es pot comprar en ampolles bevibles i en pols, però nosaltres t’aconsellem les càpsules per una qüestió pràctica i de control de dosatge. El Reishi Mega Plus Núria Camps® t’aporta la quantitat diària recomanada en una sola càpsula i, al contenir 60 càpsules, et permet seguir el tractament durant dos mesos amb un sol pot.

Post anterior Post següent

0 comentaris