COMENTARI EFSA

Durant els pròxims dies veuràs canvis en la descripció dels diferents productes de Núria Camps ®.  Logo Núria Camps

Germinal Barcelona treballem amb exigència i rigor per poder-te oferir els productes de màxima qualitat, amb la informació i consells adequats. Des de l’autoritat europea de seguretat alimentària (EFSA) s’ha elaborat una llista amb les declaracions de salut autoritzades. Només es poden fer atribucions de salut a aquells productes i/o ingredients que consten en aquest llistat. 

Com no és d’estranyar, únicament han estat revisats per autoritzar aquells ingredients i productes que a les grans empreses els hi ha interessat. 

Per que l’EFSA autoritzi una declaració de salut (claim de salut) cal pagar una gran quantitat de diners en estudis i gestions. Per aquest motiu, només les grans empreses tenen l’oportunitat de demanar claims de salut. 

En el mateix reglament en el que es publica la llista de declaracions de salut autoritzades s’explicita que no es podrà fer cap declaració de cap producte o ingredient amb fins comercials, si no ha estat autoritzat. Això implica que tot i que els estudis actuals i la pràctica tradicional ens mostrin que un producte o ingredient té un efecte positiu per l’organisme no se li pot atribuir aquest efecte beneficiós fins que l’EFSA ho autoritzi, per fins comercials.

També cal tenir en compte que durant aquests 35 anys hem comprovat l’efectivitat d’un gran nombre de productes i ingredients d’ús tradicional. L’experiència pràctica ens ha permès conèixer quines son les dosis efectives de moltes plantes i ingredients dels quals l’EFSA encara no s’ha pronunciat.

 

És per tot això que Germinal Barcelona ja ha començat a posar-se en marxa amb les actualitzacions.

Post anterior Post següent

0 comentaris