Què és el betacarotè i per a què serveix: 4 beneficis per la salut

El betacarotè és sovint conegut com el pigment que aporta els colors groc i taronja a molts vegetals, com la carabassa o la pastanaga. El betacarotè és el producte ideal per mantenir una pell saludable a través de la protecció solar gràcies a la seva funció com a precursor de la vitamina A. És a dir, que el cos aprofita el betacarotè per transformar-lo en vitamina A, i a continuació n’explorarem les seves propietats més a fons:

1. Millora la salut de la pell/protecció solar

Una de les propietats més conegudes del betacarotè és la seva contribució a la salud de la pell. Això és degut als seus efectes antioxidants, que contribueixen a la capacitat de defensa de la pell davant la radiació UVA del Sol.

En qualsevol cas, això no ens eximeix d’usar protecció solar tòpica, però la combinació de totes dues coses, aporta la capacitat de resiliència òptima davant els rajos nocius per la nostra pell.

2. Salut ocular

Està comprovat que les dietes riques en carotenoides com el betacartotè, contribueixen a la salud ocular mitjançant la prevenció de la degeneració macular. El risc de patir aquesta malaltia relacionada amb l’edat es redueix fins en un 35% prenent betacarptè de manera constant.

Consulta altres productes que ajuden a millorar la salut ocular AQUÍ.

3. Millora de les funcions cognitives

Un altre benefici contrastat del betacarotè, de la mateixa manera que amb altres antioxidants, és que pot millorar la memòria i altres capacitats cognitives. Diversos estudis han trobat que, a llarg plaç, la suplementació amb aquest precursor de la vitamina A, pot aportar beneficis a l’hora de reduir els símptomes de malalties com l’Alzheimer.

4. Pot reduir el risc de determinats tipus de càncer

De nou, les propietats antioxidants del betacarotè aporten beneficis tan fascinants com pot ser la potencial prevenció de certs tipus de càncer, incloent:

 • Càncer de mama (pre-menopàusic)
 • Càncer de pulmó
 • Càncer de pàncrees

És aquest un dels principals motius pels quals els experts recomanen amb insistència seguir una dieta rica en vegetals; les vitamines, els minerals, i altres components com el betacarotè que aporten aquests aliments, son els autèntics responsables de la seva posició fonamental en la piràmide alimentària.

Conclusió

El betacarotè és el producte ideal per mantenir una pell saludable, però l’únic “obstacle” que pot sorgir és ingerir-ne suficient quantitat. En general, si se segueix una dieta molt rica en els següents aliments, ja es considera que es poden aconseguir els beneficis desitjats:

 • Pastanaga
 • Carabassa
 • Kale
 • Espinacs
 • Patates dolces
 • Bròquil
 • Pebrot vermell i groc

Però per obtenir el millor de cada un d’aquests aliments, nosaltres afegim dos consells addicionals:

 • Acompanyar la ingesta d’aquests aliments amb greixos saludables com l’oli d’oliva, l’alvocat, fruits secs o llavors; això es deu a que el betacarotè és liposoluble.
 • Afegir suplements de betacarotè al teu dia a dia per tal d’assegurar-se que es pren la quantitat diària recomanada.

Post anterior Post següent

0 comentaris