Recepta de pasta fresca amb flor de calèndula i julivert
Per Nuria Camps Anaya el de Abril
Ingredients:
- 400 grams de farina
- 4 ous
Posarem 400 grams de farina (normalment va bé una farina de mitja força, però amb aquest confinament, en podeu fer servir la que teniu a casa) i quatre ous.
Podeu fer servir també les farines integrals que tenim a la botiga, queden delicioses!
Comencem a barrejar els dos ingredients fins que tinguem una massa més sòlida i passem a pastar sobre el taulell
Seguim pastan…
Fins a tenir una massa suau
Emboliquem amb paper film i deixem la massa a la nevera durant uns trenta minuts per tal que reposi
Mentre la massa reposa a la nevera, rentem bé les fulles de calèndula i julivert. Podeu fer servir les flors que us agradin, cebollins, anet, fonoll… el que vulgueu. Només heu de tenir molt en compte que han de ser flors comestibles que no hagin estat tractades amb pesticides. Un com ben rentades, els llevem l’excés d’aigua amb un paper de cuina
Traiem la massa de la nevera i en fem 4 parts. Treballem amb una d’aquestes parts i la resta les cobrim bé amb el paper film per tal que no s’assequi
Després d’una mitja horeta comencem a estirar la massa.
Podeu fer-ho amb curró
I anar estirant i estirant
Fins que tinguem una massa fina
O si teniu una maquineta de fer pasta, us serà molt més fàcil.
Un cop tenim la massa estirada, la tallem per la meitat. En una d’aquestes meitats posem les flors i herbes que hem triat.
Un cop fet aquest pas, cobrim amb la segona part de massa estirada que hem reservat i…
li passem amb molta cura el corró.
Fins que aconseguim de nou, una massa fina
Ara ja podeu tallar la massa, depenent que voleu fer: lasagna, raviolis, tortellinis…
Podeu fer el farcit que més us agradi i amb una bona i senzilla salsa tindreu un plat deliciós amb totes les propietats de les calèndules. Aqui podeu veure tots els productes amb càlendula que tenim a la botiga online
Bon profit!!!
0 comentaris