MEDICINA AYURVEDA!

El bon temps ve acompanyat de NOVETATS a Germinal: hem introduït els demandats PRODUCTES AYURVÈDICS!!! No saps què és la medicina ayurveda? Baixa una mica a atipa’t de coneixement!

Abans del plat principal, però, un petit aperitiu: us avancem un dels nostres productes estrella l’ASHWAGANDHA – aporta energia extra a l’organisme, reforça la musculatura i el teixit ossi, combat la fatiga crònica, enforteix els músculs (essent utilitzada per esportistes)… Fabulós, no? Sigues el primer en fer-te amb un!

LA MEDICINA AYURVÈDICA

Ayurveda és un sistema de medicina tradicional originat a l’Índia que és un dels sistemes mèdics més antics que es coneixen, s’usa des de fa més de 5.000 anys. Ayurveda significa ciència o coneixement de la vida.

La caracterització de l’ayurveda és que tracta la salut des d’un punt de vista holístic, integral, personalitzat, espiritual i filosòfic, i no des d’una visió molecular, mecanicista, científica .

Diagnòstic global

El ayurveda no només té en compte la malaltia i els símptomes, sinó la manera com es pateix la malaltia, tenint en comte els costums, pensaments, hàbits… El diagnòstic té en compte tots els aspectes de la vida del malalt, ja que observa l’ésser humà com una unitat de cos-ment-esperit i , per tant, dona rellevància a com aquestes emocions afecten a l’organisme.

Els cinc elements

El ayurveda reconeix que hi ha cinc elements: espai, aire, foc, aigua i terra, dels quals està compost, en diferents proporcions, tot el que existeix en l’univers, inclosos nosaltres.

Segons la quantitat que tinguem d’aquests 5 elements ens posicionarem en un dels tres Doshas (vata, pitta, kapha). La malaltia sorgeix per un desequilibri d’aquests dels doshas, un accés o falta d’elements, que es complementa amb l’element contrari per contrarestar el desequilibri i curar la malaltia.

Tractament

Què és el que ajuda a equilibrar les forces? Doncs tot un seguit d’aliments, actituds, tractaments, herbes, massatges, condicions ambientals, i hàbits, dels quals disposen els metges, classificats segons la seva puresa dels cinc elements.

L’ ayurveda creu que el semblant atreu al semblant, de manera que quan una persona té un excés o desequilibri d’algun dels elements (que és el que genera la malaltia) ha de contrarestar-ho amb forces contràries.

Doshas

Vata –> és el principi que mou i genera les coses.

Pell seca i prima, els porus tancats i el cabell llarg, fi i trencadís / Consistència prima i solen ser persones                       altes.

Creatives, intel·ligents, ràpides, que generen canvi i moviment, impacients, ansioses, disperses, irregulars i                   canviants.

Pita –> és el principi que dirigeix les coses.

Pell sensible, rogenca, tendents a tenir afeccions, amb pell brillant i cabell gras i gros / constitució atlètica.

Ambicioses, amb ànsia de poder, amb tendència a la ira, intel·ligents, generen moviment i solen tenir èxit en                 la vida professional, apassionades, ordenades, eficients, decidides i bones negociadores.

Kapha –> és el principi que manté la unitat de les coses.

Pell gruixuda, porus oberts, cabells resistents i grassos / Constitució gran i amb tendència a engreixar.

Calmades, lentes, estables, bondadoses, feliços, romàntiques, amb tendència a la depressió i dignes de                           confiança.

Germinal sempre busca diferents maneres de cuidar-te…

Post anterior Post següent

0 comentaris